Kostas: "Bra att ta tag i sin hälsa så tidigt som möjligt"

Kostas, 35, bor med fru och sina två små barn i Täby. Han jobbar mycket och när han väl är ledig mekar han gärna med bilen och pluggar olika ämnen. Även träning är ett stort intresse, men ibland är det svårt att hitta tiden att gå till gymmet.

– Jag tränar inte alls så mycket som jag borde och jag vet att jag slarvat med kosten en hel del. Jag har länge tänkt att jag borde göra något åt det, speciellt eftersom jag fortfarande är rätt ung, berättar Kostas.

Orolig för sjukdomar

Kostas ville veta mer om sina värden i kroppen och samtidigt ta reda på om han låg i riskzonen för framtida problem.

– Vi har en del sjukdomar i släkten och jag var lite orolig att jag kanske bar på något jag inte visste om. Jag ville ha möjlighet att göra något åt det i god tid och letade därför efter ett enkelt sätt att testa sin hälsa och Svensk Provtagning uppfyllde alla mina förväntningar.

Detta test valde Kostas

Läs mer

Hälsa Premium

1995 kr
Läs mer

Högt kolesterolvärde

Kostas lämnade sitt blodprov och blev överraskad när provresultatet kom så pass snabbt. Mindre överraskad blev han över att få veta att hans kolesterolvärde låg över medel. 

– Jag misstänkte det redan innan, jag äter dåligt och har gjort det en längre tid. Nu har jag även fått det svart på vitt, vilket gör det enklare att faktiskt göra något åt det. 

Följa upp regelbundet

Trots avvikelser i sitt testresultat är Kostas för det mesta pigg, glad och full av energi. Han ska nu försöka ta tag i kosten ordentligt. 

– Det var svårt i början att ändra mina matvanor och det har gått lite upp och ner, men nu har jag nog fått ordning på det. Jag ska även följa upp mina värden med fler tester, för att se att det går åt rätt håll, men även för att hålla koll på tecken på olika sjukdomar.

Bra sätt att kontrollera hälsan

– Jag är väldigt tacksam över att det finns ett så pass enkelt sätt att få lite koll på sin egen hälsa, utan att behöva gå till den vanliga sjukvården. Jag fick bra svar som kan hjälpa mig att må bättre helt enkelt, så jag kan verkligen rekommendera det till alla, avslutar Kostas.

Svensk Provtagning, 2020

Våra populäraste hälsokontroller:

Läs mer

Hälsa Premium

1995 kr
Läs mer
HälsaLäs mer

Hälsokontroll Kvinna (inactive)

1395 kr
Läs mer
HälsaLäs mer

Hälsokontroll Man (inactive)

1395 kr
Läs mer

Frågor? Kontakta oss!

Behöver du hjälp?
Ställ din fråga så svarar vi dig så fort vi kan.